Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
F-SIDES Cineclub aduce în fața publicului filme realizate de femei și persoane non-binare, susține educația despre egalitate de gen și film pentru adolescenți din zone ale țării care au nevoie de mai multă viață culturală și inițiază dialoguri pe teme feministe prin cinema.
F-SIDES este o comunitate deschisă și incluzivă.
Scrie-ne oricând, despre orice la:
Ioana Diaconu
Acum vreo 8 ani a început să lucreze pe proiecte care au inclus pe rând multe dintre interesele și întrebările pe care le-a avut. F-SIDES e cel mai longeviv dintre ele, și de asta ne-am adunat aici, dar să vă mai uitați la After x Image și Nazra zilele astea, și mai sunt de menționat Poster x Poem și Bucharest Fashion Film Festival (care sunt într-un repaus dar nu se îndură să le lase acolo). Multitasking și multidreaming și nu întotdeauna realist, dar mai compensează cu entuziasm și energie. Mai are niște idei la sertar pe care abia așteaptă să le scoată în lume. Timp și finanțări să avem.
Alexandra Lulache
Ale e un fel de antropolog cu câteva vieți paralele. Într-una din ele îi place cercetarea cu aplicații în dezvoltare comunitară, se plimbă prin orașe mici cu întrebări despre ce-ar face viața mai bună și intră în clădiri abandonate în care n-ar trebui să intre. În alta a co-fondat F-SIDES după ce nu știa ce să facă cu frustrările și informațiile feministe culese de-a lungul timpului; medierea lor prin cultură s-a simțit cel mai soothing. Mersul la film a transformat-o din adolescentă singuratică în om curios despre lume, deci cinema will always have her heart. Gătește haotic pentru prieteni, are multe ceainice minuscule, lungește orice drum cu escale și pitstops. E anxioasă de fiecare dată când îi se cere profesia la ANAF.
Georgiana Madin-Vrăjitoru
De pe ulițele Neamțului postcomunist, pe cele recent asfaltate din Sectorul 5. Orice i-ai da să facă, ar prefera să nu. Într-o altă viață ar fi fost designer vestimentar sau artist vizual; după 5 ani de scotocit prin obiecte cinematografice ascunse pentru F-SIDES, nu i se pare însă prea rău să fie tocilara de serviciu a filmelor, cu o specializare secundară în a corecta oamenii. Prea serioasă în copilărie și inversul în viața de adult, în ciuda ambalajului old-school: fără ținte precise și program fix câțiva ani după UNATC, când mai mult a călătorit prin Europa într-o echipă de motociclism viteză decât să facă critică de film/curatoriat. Își ia energia din alergări tot mai lungi. Visează ca la bătrânețe să aibă un adăpost pentru pisici tortie.
Alexa Cardaș
Ca un Zillenial adevărat, e mereu in-between; între ironie și seriozitate, între feminin/masculin, între a vorbi și a tăcea, între a acționa și a aștepta. Prima oară a bănuit ce e comunicarea când era voluntară la o organizație din Ferentari, pe vremea când era la un master de management intercultural, după ce s-a călit cu lecturile de la Litere; apoi a rămas în domeniu, de la educație -> în corporație -> la F-SIDES, și azi e free//lancer. E în Saturn return. Să vedem ce-o mai așteaptă după ce n-o mai face comunicare.
Andreea Negoi
De-a lungul vieții, revendicarea identității a fost și continuă să fie o călătorie, atât personală, cât și profesională. Întrebările despre cine este, ce înseamnă o viață cu sens i-au fost busolă încă din adolescență. Experiențele de a locui în peste 7 țări și de a lucra în roluri diverse au avut mereu un fir comun: educația, echitatea socială și proiectele care aduc schimbare în comunități. Cu toate acestea, îi este încă greu să le explice părinților sau altora din afara bulei cu ce se ocupă. Călătoriile îi aduc bucurie în cea mai pură formă. Iubește să se plimbe pe străzile orașelor și ale satelor, să observe oamenii și ritualurile lor, să exploreze piețele locale și să descopere locuri autentice. Iar mâncarea ocupă un loc aparte în acest ritual al descoperirii.
Anastaseu Ștefan
Anastaseu e un regizor trans emergent. Și-a început drumul de regizor călare cu filmul Tiktok Cowboy. S-a alăturat echipei F-SIDES în proiectul Chapters ca Community Builder sau cum îi place lui să spună: Manny Iscusitul. În facultate a lucrat într-un proiect de radio comunitar (Radio Pata) în Pata-Rât, alături de comunitățile evacuate forțat acolo. Motto-ul lui: "Dă-mi 2 minute și o să fac un meme care să explice patriarhatul"
Alexandra Florescu
După 10 ani petrecuți în industria de carte, lucrează acum în publicitate. Are carnet de bilete la Elvire Popesco și abonamente la toate rețelele de streaming. Primul regizor pe care l-a cunoscut a fost Taika Waititi la prima ediție a festivalului de film horror de la Biertan. Când nu face account management și PR & comunicare, scrie despre filme sau stă cu orele pe o insulă din parcul IOR.
Ioana Zamfir
Critic cultural, dar prin email.
Teodora Leu
Dora e curator asociat și își petrece timpul scriind despre filmele altora, căci nu le termină niciodată pe-ale ei. Se dedică în genere cinemaului asiatic, imaginilor de pe casetele video și oricărui lucru care atentează la cinemaul de prestigiu. În prezent e împărțită între Dublin și București, dar are în amândouă locurile o poză cu Leslie Cheung deasupra patului.