BLOG 


Articol

F-SIDES Chapters

Dacă ai între 15-19 ani hai să te înscrii în primul club de film feminist pentru adolescenți din orașul tău.

F-SIDES este primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor făcute de femei și modurilor alternative de a privi și reprezenta feminități în cinematografie și societate. A fost înființat în 2020 pentru că ne-am săturat să vedem în media imagini unidimensionale ale femeilor care perpetuează stereotipuri. Așa am decis să creăm un spațiu unde putem să ne expunem la reprezentări, idei, și perspective mai complexe.

F-SIDES Chapters este un program educațional pentru adolescente/x/i, prin care îți propunem o introducere în principalele concepte din feminism prin film. Am pregătit 14 teme, de la socializare de gen la obiectificare, consimțământ și relații sănătoase, la spații simbolice, muncă și cum viitorul feminismului.

Întâlnirile cinecluburilor se vor desfășura în perioada iulie – noiembrie 2023. Te poți înscrie ca participant/ă/x (secțiunea 2) sau ambasador/x/e (pentru rolul de ambasadoare te rugăm să completezi secțiunea 3).


Ce faci tu dacă vrei să faci parte din Cineclub: citești materialele lunii, vii la film de două ori pe lună și participi la discuțiile de grup (no pressure).

Notă

– Dacă participi la Cineclub, îți asumi că vei avea o atitudine deschisă și nu vei încuraja comportamente misogine, rasiste, homofobe, transfobe sau orice fel de limbaj jignitor.
– Vei respecta opiniile și experiențele colegilor tăi de grup și vei contribui activ la crearea unui spațiu sigur pentru toată lumea.
– Pentru persoanele sub 18 ani vom avea nevoie de acordul părinților pentru participare; îți vom trimite noi un formular de semnat.